Novetat discogràfica!!!!

Cover Combat del Somni 2

Fruit de la gran amistat que hi havia entre el poeta i editor barceloní Josep Janés i el compositor Frederic Mompou va néixer el primer cicle de cançons «Combat del somni», que està conformat per 5 dels 20 sonets publicats el 1937 i dedicats «…a Maria Victòria, que va morir amb el seu somni”: “Damunt de tu només les flors” (escrita el 1942), “Aquesta nit un mateix vent (1946)”, “Jo et pressentia com la mar” (1948), “Ara no sé si et veig encar” (1950) i “Fes-me la vida transparent” (1951), i que són una obra clau dintre de tot el catàleg de música vocal del compositor.

L’any 2005, amb la complicitat de la Carmen Bravo (vídua d’en Mompou), va sorgir la idea de posar música als 15 sonets restants i així completar el cicle.

De seguida van veure la llum les 3 cançons de la Carlota Garriga i més tard, els compositors Ricardo Llorca,Moisès Bertran, Miquel Ortega i per últim Jordi Flaquer, van fer possible assolir aquest projecte amb les seves visions musicals tan diverses.

El resultat ens permet presentar el cicle sencer del “Combat del somni” de Josep Janés, que és un bon exemple del moviment literari en Catalunya que es va truncar amb la guerra civil i que representa la passió i tristesa d’un jove enfront de la mort de la seva estimada.

Amb ell ens capbussem en un llac d’emocions que brollen del record de la seva amor perduda, la idealització de la seva imatge, la percepció de la seva presència transformada, l’intent d’imaginar com serà ella i com viuran el seu amor en aquest nou estat, tot combatent el somni de la mort.

El trobareu a:

Plataformes Digitals

Youtube


Fusión «Música y escultura»

Así fue la presentación de este fantástico proyecto fusionando nuestro programa «Cuerdas de mujer» con la exposición de esculturas en piedra «Universo femenino» de  Feliu Martín.

Una experiencia única donde la música y la poesía se convierten en materia palpable.

¡Esperamos repetir pronto!!!

PHOTO-2020-03-09-15-01-59 (7) PHOTO-2020-03-09-15-01-59 PHOTO-2020-03-09-15-01-58 (3)