Agenda

Abr
27
Mar
Recital a la Reial Acadèmia de Belles Arts – Barcelona @ Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi - Saló d'actes
Abr 27 a las 8:00 pm

Refinada saviesa compositiva al servei del més alt nivell musical

Obres de Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Maurice Ravel
Jaques Ibert, André Caplet, Frank Martin, Camille Saint-Saëns

 

MARISA MARTINS, mezzosoprano
ANTON SERRA, flauta travessera
MANUEL RUIZ, piano

 

+ Info pròximament

Jun
22
Mar
Recital amb Mac McClure – Barcelona @ Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi - Saló d'actes
Jun 22 a las 8:00 pm

 

Marisa Martins, mezzosoprano

Mac McClure, piano

Obres de Carlota Garriga i Xavier Turull

+ Info pròximament

Oct
26
Mar
Winterreise – Barcelona @ Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi - Saló d'actes
Oct 26 a las 8:00 pm

LA DONA I EL ROMANTICISME. ANHEL I DESESPERANÇA

MARISA MARTINS, mezzosoprano
JAUME TORRENT, guitarra

DSC_4543Abcd
Els tres grans cicles de lieder de Fr. Schubert, Die schöne Müllerin, Winterreise i Schwanengesang, han estat interpretats tradicionalment per veus masculines de tenor o de baríton, tot i que mai han faltat veus femenines que, amb indiscutible autoritat artística, els hagin incorporat total o parcialment al seu repertori aconseguint traduir amb èxit tota la seva expressivitat i dimensió dramàtica.
Hi ha música que pel fet d’estar profundament arrelada en la condició humana, està per sobre del temps i també hi ha música que per la seva qualitat intrínseca admet més d’una assignació instrumental. Aquest és el cas d’aquestes col·leccions de cançons de Schubert que, malgrat les associem a una determinada estètica temporal la transcendeix superant, al mateix temps, qualsevol associació incontestable a un color instrumental únic.
Durant el romanticisme, la exaltació dels sentiments assumeix un valor predominant. L’amor s’erigeix como un dels grans temes de la poesia i de la música i, com l’estrella polar, guiarà al caminant -der Wanderer es home o dona- en la seva immersió en el camí iniciàtic que transita a través de l’anhel, de les falses esperances, de les expectatives frustrades, del desesper, del sentiment de soledat i, finalment, del desig de autodestrucció…
La versió que Marisa Martins (mezzosoprano) i Jaume Torrent (guitarra) ofereixen del Winterreise no tant sols manté les més altes expectatives interpretatives del cicle, sinó que li aporten matisos expressius que, por la personalitat vocal i instrumental d’ambdós, no podríem esperar de las versions tradicionals per a veu masculina i piano.